Mestské kino bez návštevníkov a investícií prestalo premietať

02.09.2012 Trebišov

Trebišov 2. septembra (TASR) - Pre malý záujem divákov zastavilo od júla mestské kino Klub v Trebišove premietanie filmov. Jeho budúcnosť je v čiernych farbách. Mesto na modernizáciu s premietaním nových digitálnych snímok, ktoré by pritiahli väčší počet návštevníkov, nemá peniaze.

Digitalizácia trebišovského kina by stála 148.000 eur. "My túto technológiu nemáme. Žiadali sme o peniaze z audiovizuálneho fondu, ale neúspešne," uviedol pre TASR prednosta mestského úradu Július Selecký.

Z ponúkaných filmov na celuloidovom páse podľa Mestského kultúrneho strediska odpremietali v kine len každý štvrtý s minimálnou návštevnosťou.

Väčšinu kín v okresných mestách podľa Seleckého zrejme čaká rovnaký osud. Poukazuje pritom na ťažkú konkurenciu multiplexov v krajských mestách, ale aj televíziu či možnosť sťahovania filmov na internete. "Nevidím perspektívu toho kina nejako ružovo. Máme šťastie, že naša kinosála je zároveň divadelná sála, čiže sa naďalej využíva, len nie na premietanie filmov, ale na rôzne kultúrne podujatia, vystúpenia súborov, hudobníkov či divadelníkov," konštatoval prednosta.
 

Vyberte región